23-08-2016
Hoeveel kunt u per maand missen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering? En welk percentage van uw jaaromzet wilt u bij langdurige ziekte als uitkering ontvangen? Iedere ondernemer zal die vraag anders beantwoorden. Maar dat is geen probleem.
23-08-2016
Misschien denkt u erover nieuwe mensen aan te trekken voor uw bedrijf. Dan start u een wervings- en selectieprocedure waar ook sollicitatiegesprekken deel van uitmaken. Maar mag u eigenlijk alles vragen in het sollicitatiegesprek?
Een sollicitatiegesprek voert u niet elke dag en u…
23-08-2016
Een ontslag hoeft niet altijd via UWV of de kantonrechter te lopen. Als u er samen met uw werknemer uit kunt komen, bepaalt u samen het hoe en wat van het ontslag. Waar moet u dan aan denken?
Een werknemer ontslaan is niet per se gemakkelijker geworden sinds de invoering van de Wet…
26-07-2016
Uw bedrijf doet het misschien alweer beter dan vorig jaar. Denkt u er zelfs over nieuwe medewerkers aan te stellen? Met een aantrekkelijk beloningspakket kunt u beter werven én de goede mensen beter behouden.
Nu de werkloosheid terugloopt en het aantal vacatures aantrekt, wordt het…
26-07-2016
U heeft een eenmanszaak, maar overweegt om een bv op te richten. Maar is dat echt handiger? Maak niet zomaar een overstap, maar ga eerst na wat de voor- en nadelen van een bv zijn voor u persoonlijk en voor uw bedrijf.
Het verschil tussen een eenmanszaak en een bv is juridisch van…
26-07-2016
Natuurlijk weet u dat het er ooit van gaat komen: u stopt met werken en verkoopt uw bedrijf. Maar wanneer moet u met de plannen daarvoor beginnen? Het antwoord? Heel vroeg. Bedrijfsoverdracht is een complex en gevoelig proces.
Het verkoopproces van een bedrijf duurt gemiddeld een…
21-06-2016
Het aantal zzp’ers in Nederland is in twintig jaar meer dan verdubbeld. Overweegt ook u de stap naar het ondernemerschap? Ga dan goed voorbereid van start. Laat u informeren en adviseren over uw aanpak.
De stap naar het ondernemerschap begint met een idee waarvan u denkt dat het een…
21-06-2016
Discriminatie, pesten of (seksuele) intimidatie op het werk kunnen uw medewerkers letterlijk ziek maken. Als uw bedrijf staat voor een goede werksfeer en als u hoge verzuimcijfers wilt voorkomen, kunt u als werkgever niet wegkijken.
De cijfers liegen er niet om: 7,8% van de werkende…
21-06-2016
Nu de zomer is aangebroken wilt u misschien vakantiewerkers inschakelen. Maar hoe zit de wet- en regelgeving voor deze tijdelijke krachten eigenlijk in elkaar? Waar moet u rekening mee houden? En denkt u aan de verzekeringen?
24-05-2016
Leidt u samen met anderen een maatschap of een vennootschap? Dan doet u er goed aan een overnamebeding op te nemen in de vennootschaps- of maatschapsakte. Daarin legt u vast wat er met de aandelen gebeurt als een van u overlijdt.
24-05-2016
Een congres of een beurs, een relatiedag, netwerkbijeenkomst of een personeelsfeest. Als mkb-er kunt u verschillende redenen hebben om een aansprekend evenement te organiseren. Met een evenementenverzekering dekt u de risico’s af.
Uw medewerker is onhandig als hij een bezoekster een…
24-05-2016
Zakelijk en privé zijn nauw met elkaar verstrengeld als u ondernemer bent. Gebeurt er iets in de persoonlijke sfeer, dan heeft dat invloed op uw bedrijf. Is er in zakelijk opzicht iets aan de hand, dan merkt u dat ook privé.
Binnen uw bedrijf kunnen zich gebeurtenissen voordoen die…
26-04-2016
U moet als ondernemer volgens de Arbowet zorgen voor een veilig en gezond gebouw. De Arbeidsinspectie controleert bedrijven daarom regelmatig op brandgevaar. Hoe zorgt u voor een brandveilige werkvloer?
26-04-2016
Maar liefst 90 procent van de bedrijven in Nederland kreeg vorig jaar te maken met achterstallige betalingen door zakelijke klanten. Als het debiteurenrisico groot is, kan uw bedrijf ernstige problemen krijgen.
Late betaling van facturen leidt tot verslechtering van de kasstroom en…
26-04-2016
Cyberincidenten kunnen gevolgen hebben voor het hele bedrijf. Steeds meer ondernemers zetten daarom de beheersing van dit risico hoog op de agenda. Naast analyse, preventieve maatregelen en ICT-verbeteringen is verzekeren daar een belangrijk onderdeel van.
22-03-2016
Intensieve mantelzorg, schulden of een echtscheiding. Uw medewerkers kunnen door moeilijke privéomstandigheden veel stress ervaren en zich daardoor bij uw bedrijf ziek melden. Is daar niets aan te doen of kunt u dit soort verzuim toch beperken?
22-03-2016
Veel ondernemers hebben geen arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar nemen het risico van inkomensverlies door ziekte wel serieus. Vandaar dat er alternatieve oplossingen zijn bedacht zoals het broodfonds. Is dat iets voor u?
Van de zelfstandigen zonder personeel heeft 22% een…
22-03-2016
De kogel is door de kerk: per 1 mei 2016 is de VAR verleden tijd en werken zzp’ers en opdrachtgevers met een modelovereenkomst om hun arbeidsrelatie aan de fiscus duidelijk te maken. Niet iedereen is er gerust op dat dat gaat werken.
Omdat de VAR tot schijnzelfstandigheid kan leiden,…
23-02-2016
Een medewerker die wangedrag vertoont, dat kan ook in uw organisaties voorkomen. Mag u zo iemand ook onder de Wet Werk en Zekerheid (Wwz) op staande voet ontslaan? Dat kan inderdaad nog steeds. Maar er zijn ook risico’s.
U mag een medewerker ook sinds de Wwz op staande voet ontslaan…
23-02-2016
Naar verwachting komen er in het mkb dit jaar zo’n 90.000 banen bij. Misschien groeit ook uw bedrijf en komt er ruimte voor nieuwe medewerkers. Dan wilt u de beste mensen binnenhalen. Maar zien zij u als een aantrekkelijke werkgever?