22-08-2017
U bent werkloos en ziet kansen voor een succesvol ondernemerschap. Maar uw WW-uitkering wilt u niet zomaar loslaten. Heel begrijpelijk, vindt ook UWV. Er zijn daarom verschillende mogelijkheden om vanuit de WW een bedrijf te starten.
Als u toestemming heeft van UWV om een bedrijf te…
22-08-2017
Bedrijven in Nederland betalen hun facturen gemiddeld na 40,4 dagen. Daarmee is hun betaalgedrag het afgelopen kwartaal stabiel gebleven. Wilt u uw facturen sneller betaald krijgen? Lees dan de onderstaande tips.
Wees zelf snel Als u zelf snel reageert op uw klanten, geeft u het…
14-08-2017
Heeft jouw personeel plezier in het werk? Werkplezier is een cruciale factor voor een succesvol bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat het werk leuker wordt voor je werknemers? 5 tips.
Belangrijkste wapen tegen verzuim Plezier op de werkvloer heeft veel voordelen. Je werknemers zullen…
14-08-2017
Niet-betalende klanten: vermijd deze 5 denkfouten Snel betaald krijgen én de niet-betalende klant te vriend houden? Dat kan makkelijk. Gewoon, door niet meer deze 5 denkfouten te maken.
Over onbetaalde facturen en incasso bestaan een hoop misverstanden. Zo zijn veel…
14-08-2017
Je werknemer is ziek. Welke stappen moeten jij en je werknemer dan precies nemen? Het is handig om alle stappen op een rij te zetten voor beide partijen. Dat doe je in een verzuimprotocol. Hoe maak je zo’n protocol? Tips en een voorbeeld.
25-07-2017
Als u erover denkt zaken te gaan doen over de grens, kunt u kiezen tussen directe en indirecte export. Wat houdt dat in en wat zijn de voor- en nadelen van beide exportvormen?
Bij directe export verkoopt u uw product direct aan uw klant in het buitenland. U gaat zelf op zoek naar…
25-07-2017
Een klant die failliet gaat, minder opdrachten door economische malaise of een periode van ziekte. Door allerlei oorzaken kan de omzet van een zzp’er omlaag gaan. Een financiële buffer is dan een uitkomst om die lastige periode door te komen.
25-07-2017
De werkgelegenheid in Nederland groeit snel. Fijn dat de economische malaise achter ons ligt. Maar nu ontstaat er een nieuw probleem. Want hoe haalt u nieuwe mensen binnen? Banen liggen voor het oprapen en de sollicitant is weer kritisch.
27-06-2017
Rommelen met de boekhouding, ongeoorloofd spullen meenemen, bedrijfsgegevens lekken of valse urendeclaraties indienen: fraude op de werkvloer komt regelmatig voor. Hoe voorkomt u dat úw medewerkers de fout in gaan en wat doet u als u fraude vermoedt?
27-06-2017
Voorkomen of herstellen van een burn-out is niet alleen de verantwoordelijkheid van de werknemer. Als werkgever kunt veel doen om te ervoor te zorgen dat het niet (opnieuw) mis gaat. De winst is groot, ook voor u.
Privéproblemen en een onvermogen om met stress om te gaan. Dat zien…
27-06-2017
Onenigheid over een contract met een leverancier. Een klant die weigert te betalen. Of een conflict met een zakenpartner. Het zijn geschillen die niet altijd met een goed gesprek zijn op te lossen. Een rechtsbijstandsverzekering kan dan wel uitkomst bieden.
15-06-2017
Per 1 juli 2017 verandert de Arbeidsomstandighedenwet, beter bekend als de Arbowet. Je moet gaan werken met een basiscontract. Ook krijgen je werknemers meer rechten om een bedrijfsarts te raadplegen. De wijzigingen op een rij. De wijziging van de Arbowet heeft onder meer gevolgen voor de rol…
23-05-2017
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek verwacht ruim 16 procent van de ondernemers dit jaar nieuwe medewerkers aan te trekken. Gaat ook u uw personeelsbestand uitbreiden? Dan kunnen uw verplichtingen toenemen. Waar moet u aan denken?
23-05-2017
Misschien denkt u dat alleen bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken, aansprakelijk gesteld kunnen worden voor milieuschade. In werkelijkheid kan dat ieder bedrijf treffen, hoewel de risico’s wel verschillen.
Elk bedrijf dat met milieugevaarlijke of -belastende stoffen werkt, kan…
23-05-2017
U heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afgesloten om inkomenszekerheid te hebben als u door ziekte of een aandoening niet meer kunt werken. Maar tot welke leeftijd keert deze verzekering uit?
U verzekert met een AOV het inkomensrisico tot een bepaalde leeftijd. Vaak is…
25-04-2017
De continuïteit van uw bedrijf wilt u altijd veilig stellen. Daarom brengt u in kaart welke risico’s er zijn die het voortbestaan bedreigen. Materiële schade bijvoorbeeld of arbeidsongeschiktheid. Maar wat gebeurt er met uw bedrijf als u overlijdt?
25-04-2017
U zet zich met hart en ziel in voor uw bedrijf en een negen-tot-vijf-mentaliteit is u onbekend. Dat hoeft geen probleem te zijn. Maar laat de werkdruk en de stress niet te hoog oplopen en zorg op tijd voor ontspanning.
De Nederlandse ondernemer werkt hard: de gemiddelde werkweek…
25-04-2017
Als vanuit uw bedrijf schade veroorzaakt wordt, kunt u daarvoor aansprakelijk gesteld worden. Dat risico is groter geworden, onder andere door strengere veiligheidseisen en meer toezicht.
Verzekeraar Allianz heeft een wereldwijd onderzoek gedaan naar meer dan 100.000 schadeclaims voor…
28-03-2017
Het aantal rechtszaken tussen werkgever en werknemer is toegenomen. Met name conflicten rondom arbeidsongeschiktheid en ontslag hebben vaker tot een gang naar de rechter geleid.
Dat het aantal arbeidsrechtelijke zaken rond ziekte en re-integratie is toegenomen in 2016 heeft onder meer…
28-03-2017
Dat er weer meer gebouwd wordt, is fijn voor bouwondernemers. Maar dat er dan ook meer ongevallen te melden zijn op de bouwplaats, is minder fijn. Met goede beschermingsmiddelen, heldere communicatie en goed toezicht, kunnen veel ongevallen voorkomen worden.