28-05-2013
Wordt er in uw bedrijf gewerkt met gevaarlijke stoffen? Dan draagt u een grote verantwoordelijkheid om milieuschade te voorkomen. Strenge veiligheidsmaatregelen en goede verzekeringen zijn dan broodnodig.
Jan Mans, oud-burgemeester van Enschede en Moerdijk hield onlangs een pleidooi…
28-05-2013
Als importeur, handelaar of detaillist kunt u aansprakelijk gesteld worden voor schade ontstaan door een product dat u verhandelt. Ook als u geen schuld treft, kunt u met een schadeclaim geconfronteerd worden.
In principe is natuurlijk de producent aansprakelijk voor schade die…
23-04-2013
Wat als criminelen in uw leegstaande bedrijfsgebouw een wietplantage beginnen? Of als vandalen er inbreken en de boel vernielen? De schade die veroorzaakt wordt, is dan niet altijd gedekt.
Leegstaande gebouwen hebben een groter risico beschadigd te worden door vernieling, inbraak of…
23-04-2013
Om schommelingen in inkomsten op te vangen moet u als zzp’er beslist geld achter de hand houden. Maar hoe zorgt u het beste voor financiële armslag bij tegenspoed?
Begin 2012 zei bijna tweederde van de zelfstandigen zonder personeel een financiële buffer te hebben om in ieder geval…
23-04-2013
In Nederland zijn vorig jaar maar liefst 121.400 nieuwe bedrijven opgericht door 104.000 personen. Wilt ook u de stap naar het ondernemerschap zetten, bijvoorbeeld omdat u werkloos bent geworden?
Het ondernemerschap is nog steeds in trek. Van alle Nederlandse werknemers wil 31% een…
26-03-2013
Als u zzp’er bent, is arbeidsongeschiktheid een van de grootste risico’s van inkomensverlies en faillissement. Alleen als u nog andere inkomstenbronnen heeft, kan de schade meevallen.
Uit een onderzoek van Wijzer in Geldzaken blijkt dat bijna 60 procent van de zelfstandigen zonder…
26-03-2013
De economische crisis heeft grote gevolgen voor de werkgelegenheid. De Raad voor de Rechtspraak verwacht dit jaar dan ook een forse stijging van het aantal rechtszaken.
De raad verwacht dat het aantal rechtszaken dit jaar met maar liefst zes procent toeneemt ten opzichte van vorig…
26-03-2013
Als ondernemer weet u natuurlijk alles van uw branche en uw vak. Dat verklaart ook uw succes. Maar als u medewerkers in dienst heeft, moet u nog net iets meer weten.
Mkb-bedrijven zijn slecht op de hoogte van de wet- en regelgeving op het terrein van werkgeversrisico’s, rechten van…
25-02-2013
Het gemiddelde ziekteverzuim in Nederland in 2012 daalde ten opzichte van 2011 en 2010. Maar verzuim door psychische klachten is juist flink gestegen. De stijging wordt vooral veroorzaakt door overspannenheid.
Verzuim door overspannenheid lag in 2012 twee keer zo hoog als in 2011.…
25-02-2013
U bent ondernemer op leeftijd en overweegt zo zoetjes aan uw bedrijf te verkopen. Dan zult u merken dat daar heel wat bij komt kijken. Het gaat tenslotte om een afscheid én een nieuw begin, die beide goed moeten verlopen.
Bedrijfsoverdracht is een complex proces dat zorgvuldig…
25-02-2013
Uw machines zorgen voor een snel en efficiënt productieproces. Uitval kan u dan ook duur komen te staan. Met de juiste verzekeringen beperkt u de schade. Maar welke zijn het beste voor uw bedrijfssituatie?
Een machine kan door verschillende oorzaken uitvallen. Een hapering in de…
24-01-2013
Als ondernemer stopt u met werken wanneer u dat wilt én als u daarvoor voldoende geld heeft. Nu de AOW-leeftijd omhoog gaat, moet u uw plannen misschien aanpassen.
U zorgt er zelf voor dat u op uw oude dag voldoende inkomsten heeft om prettig te kunnen leven. Die toekomstvoorzieningen…
24-01-2013
Nu de werkloosheid oploopt, lijkt vooral de oudere werknemer daar de dupe van te worden. Zij hebben na ontslag een kleinere kans op een nieuwe baan dan jongeren. Is dat terecht? Vier redenen om te kiezen voor een 55-plusser.
Gemotiveerder Oudere werknemers zijn doorgaans meer…
24-01-2013
Het winterse weer is weer helemaal terug in Nederland. De besneeuwde wereld en de bevroren plassen leveren mooie plaatjes op. Maar sneeuw en ijs vergroten ook de kans op schade.
Volgens cijfers en classificatie van het KNMI waren de winters tussen 1998 en 2008 vrijwel allemaal zacht…
20-12-2012
Per 1 januari 2014 is de werkkostenregeling verplicht. Als u nog niet bent overgestapt naar dit systeem, zult u er dit jaar aan moeten geloven. Waar moet u op letten?
De werkkostenregeling houdt in dat u maximaal 1,4% (per 1 januari 2013 wordt dat 1,5%) van het totale fiscale loon…
20-12-2012
De assurantiebelasting wordt per 1 januari verhoogd van 9,7% naar 21%. Uw bedrijfsverzekeringen worden dus duurder. Toch kunt u misschien besparen op uw polissen.
De overheid wil dat het tarief van de assurantiebelasting in lijn is met het algemene btw-tarief dat op andere diensten en…
20-12-2012
Of u nu één bedrijfsauto heeft of een compleet wagenpark, u zorgt ervoor dat u goed verzekerd bent tegen schade. Maar aan autorijden kleven meer risico’s dan deuken en gebroken autoruiten.
Een ongeval of aanrijding kan meer veroorzaken dan schade aan de auto alleen. Wat als er iemand…
26-11-2012
Heeft u plannen om voor uzelf te beginnen? Zorg dan voor goed financieel beheer om de overlevingskansen van uw bedrijf te vergroten. Hoe gaat u bijvoorbeeld om met risico’s?
Ondernemen is en blijft populair, ondanks de minder goede economische tijden. Bijna de helft van de…
26-11-2012
Als werkgever moet u zorgen voor veilige werkomstandigheden. Niet alleen voor uw eigen werknemers, ook voor ingeleende krachten en zelfs voor een ingehuurde zelfstandige.
Als u een uitzendkracht of een stagiair inhuurt en er gaat iets mis, bent u aansprakelijk. Dat vinden veel…