Op dit moment werkt 70,4 procent van de beroepsbevolking in een vast dienstverband, 29,6 procent is flexibel aan het werk. Waar moet u als flexwerker rekening mee houden als het om uw financiën gaat?
Een zzp’er is ondernemer en moet zelf voor zijn inkomsten zorgen. Maar hoe zit dat bij andere flexwerkers? Waar heeft u recht op als u ziek wordt? Wat is er voor u geregeld als u langdurig werkloos wordt? Als u op basis van een tijdelijk contract werkt, heeft u dan recht op een WW-uitkering als het contract eindigt? En kunt u bijvoorbeeld een hypotheek krijgen? Het antwoord op deze vragen is niet een-twee-drie te geven omdat veel afhangt van de aard van het contract, de hoogte van uw inkomsten en van de vraag hoe lang u aan het werk bent. In de infowijzervan de FNV over flexwerken vindt u meer informatie.
Kwetsbaarder
Misschien is flexwerken voor u op dit moment de enige mogelijkheid om aan het werk te zijn. Of misschien kiest u er bewust voor omdat u met flexwerken meer vrijheid heeft. Hoe dan ook, feit is dat u zonder vaste baan in financieel opzicht vaak wat kwetsbaarder bent. Wij helpen u graag om uw positie te versterken. Wij brengen uw financiën in kaart en gaan na waar precies de risico’s zitten. Heeft u bijvoorbeeld een partner die wel een vast inkomen heeft? Hoe groot zijn uw financiële verplichtingen? En heeft u misschien een spaartegoed dat u in tijden van nood aan kunt spreken?
Oplossingen
Als duidelijk is hoe uw financiën in elkaar zitten, kijken we naar oplossingen om uw inkomen op peil te houden ook als u niet werkt of niet kunt werken. Neem contact op met ons kantoor voor een afspraak.