27-08-2010
Het aantal zaken waarin rechtsbijstand werd aangevraagd in verband met acquisitiefraude blijft stijgen. Halverwege 2010 waren er al even veel acquisitiefraudezaken als in heel 2009.
Hoe werkt acquisitiefraude? Malafide acquisitiebureaus benaderen u per telefoon, e-mail, fax of post.…
27-08-2010
U bent als directeur-grootaandeelhouder (dga) verantwoordelijk voor goede bedrijfsresultaten én voor uw eigen inkomsten. Die verstrengeling moet tot uitdrukking komen in een financieel plan waarin zakelijk en privé als één geheel gezien worden.
27-07-2010
De kans om arbeidsongeschikt te worden, is voor zelfstandigen in 2009 gestegen en terug op het niveau van 1998. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS).
Uit de gegevens blijkt dat de zogeheten ’invalideringskans’ voor nieuwe ziektegevallen sinds 2007…
27-07-2010
Uit het onderzoek van PricewaterhouseCoopers is gebleken dat veel bedrijven overwegen hun pensioenregeling voor werknemers aan te passen. Het middelloonpensioen zou niet meer aantrekkelijk zijn.
Veel bedrijven kennen een middelloonregeling, waarbij werknemers een pensioen opbouwen dat…
27-07-2010
Nederland kreeg er het eerste halfjaar 19 procent meer nieuwe ondernemers bij in vergelijking met dezelfde periode in 2009. Het gaat vooral om zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Dit blijkt uit onderzoek van de website ondernemersunited.nl.
25-06-2010
Veel ondernemers zien in de verkoop van hun bedrijf een goede oudedagsvoorziening. Een mooi verkoopresultaat versterkt uw financiële positie zeker. Bereid de bedrijfsoverdracht daarom goed voor.
U verkoopt uw bedrijf gemakkelijker en voor een betere prijs als de koper de structurele…
25-06-2010
Naar schatting tachtig procent van de Nederlanders heeft een pensioentekort. Ook onder uw werknemers zitten ongetwijfeld mensen die onvoldoende pensioen opbouwen. Maar daar is iets aan te doen.
Als uw werknemer te weinig pensioen opbouwt, kan hij binnen de pensioenregeling van uw…
25-06-2010
Als u personeel in loondienst heeft, bent u verplicht een arbeidsomstandigheden- en verzuimbeleid te voeren. Dat is goed voor uw werknemers, maar ook voor u omdat u zo het ziekteverzuim kunt aanpakken.
Het is niet verplicht, maar wel vaak handig om voor een goed verzuimbeleid samen te…
21-05-2010
Als gevolg van de economische crisis hebben meer bedrijven te maken met traag betalende klanten. Zo’n 40 procent van de bedrijven heeft afgelopen jaar maatregelen getroffen om de betalingsachterstanden aan te pakken.
Volgens deurwaardersorganisatie GGN stuurt bijna tweederde van de…
21-05-2010
Als u goederen laat vervoeren naar klanten is er sprake van een transportrisico. De vervoerder heeft zich daarvoor misschien verzekerd, maar helaas kunt u hem niet in alle gevallen aansprakelijk stellen.
Of u goederen nu met uw eigen auto´s verplaatst, of daarvoor een expediteur of…
21-05-2010
Als een van uw medewerkers geveld is door een griepje, kunt u de gevolgen daarvan voor uw bedrijf overzien en oplossen. Maar wat als uw werknemer door ziekte lang uit de roulatie is, bijvoorbeeld door een burn-out of rsi?
Als uw werknemer ziek wordt, bent u wettelijk verplicht om 104…
23-04-2010
Nederlanders zijn bereid een hogere premie te betalen om het pensioenstelsel betaalbaar te houden. Dit blijkt uit een onderzoek van de Vereniging van Bedrijfstakpensioen fondsen.
Door de toenemende vergrijzing en de hogere levensverwachting is de betaalbaarheid van pensioenen onder…
23-04-2010
Verzekeren, preventie of zelf het risico dragen? Dat is een centrale vraag als het gaat om risicobeheer. Risicoanalyse vormt daarbij de eerste stap: het systematisch opsporen van mogelijke oorzaken van schade en inschatten wat het effect is op de bedrijfscontinuïteit.
23-04-2010
Als een van uw medewerkers iets overkomt wilt u er voor hem zijn. Niet alleen met aandacht en een bloemetje, maar ook doordat u iets geregeld heeft.
Als uw medewerker een ongeval krijgt en hij overlijdt of raakt arbeidsongeschikt, dan zijn de financiële gevolgen enorm. Bij…
23-03-2010
Als ondernemer kunt u slechts beperkt aanspraak maken op de sociale zekerheid. Dat betekent dat inkomensbescherming de hoogste prioriteit moet hebben.
Uit onderzoek van onderzoeksbureau EIM blijkt dat ongeveer eenderde van de ondernemers geen enkele verzekering afgesloten…
23-03-2010
De economische crisis is in Nederland vooral hard aangekomen bij zzp’ers. Het is een kwetsbare groep, onder andere door hun wisselende inkomsten.
Veel faillissementen van zzp’ers worden echter veroorzaakt door een gebrek aan financieel inzicht. Dit zegt het Nationaal Instituut voor…
23-03-2010
Heeft u bijvoorbeeld een bedrijf in de industriële of agrarische sector? Dan is er een risico dat uit uw bedrijf onverwacht milieugevaarlijke stoffen vrijkomen. In dat geval kunt u te maken krijgen met een forse schadeclaim.
Met een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB)…
22-02-2010
In 2009 is een recordaantal van 10.500 faillissementen uitgesproken. Dat is 5 procent meer dan in het vorige recordjaar 2005. En ruim 50 procent meer dan in 2008.
Iets meer dan 80 procent van de faillissementen betreft bedrijven (inclusief eenmanszaken) en instellingen. Bij de overige…
22-02-2010
Ondernemers lossen conflicten het liefst zelf op. Dat blijkt uit een recent onderzoek. Ook voor het opstellen van algemene voorwaarden schakelen de meeste geen deskundige in. Een kwart heeft zelfs geen algemene voorwaarden.
De reden om het zelf (of niet) te doen, zijn vaak de…
22-02-2010
Het Nederlandse wagenpark heeft flink te lijden van de winter. Sneeuw en gladheid hebben tot veel overlast geleid.
Voor u als ondernemer zijn de schade aan uw wagenpark en de vertraging door het weer vervelende bijkomstigheden van de winter. Schade leidt tot kosten en tot extra…