10-01-2017
Goede voornemens voor het nieuwe jaar hebben we bijna allemaal. Vooral op het gebied van gezondheid en sociale contacten willen we ons leven verbeteren. Maar ook financiële voornemens staan hoog genoteerd.
Uit onderzoek van ING Bank blijkt dat vier op de tien Nederlanders zich hebben…
06-12-2016
Hoe goed kent u uw eigen pensioensituatie? Weet u hoeveel pensioen u opbouwt, wanneer uw AOW-leeftijd ingaat en wat er met uw pensioen gebeurt als u gaat scheiden? Als het antwoord ‘nee’ is raden we u aan in actie te komen.
Begin november vond weer de jaarlijkse pensioen3daagse…
06-12-2016
Alle zorgverzekeraars hebben de premie van de basisverzekering voor 2017 flink verhoogd, soms wel met 10 procent. Nu u met zo’n forse prijsverhoging te maken krijgt, loont het de moeite om na te gaan of overstappen gunstig is.
Het Zorgverzekering Informatie Centrum heeft berekend dat…
06-12-2016
Zelf de zorgverlener kunnen kiezen die u gaat behandelen. Veel Nederlanders vinden dat erg belangrijk. Toch blijkt dat niet helemaal uit de keuze van hun zorgverzekering. Hoe belangrijk is vrije zorgkeuze voor u?
In een recent onderzoek naar zorgpolissen, gaf 80% van de ondervraagden…
08-11-2016
Vrijwel alle Nederlanders hebben een inboedelverzekering. Daarmee is beschadiging of diefstal van een standaard inboedel prima afgedekt. Maar vallen uw kostbare bezittingen ook onder die standaard inboedel?
Een duikuitrusting, een elektrische gitaar, een verzameling antiek speelgoed…
08-11-2016
Mistbanken, mistflarden, beperkt zicht. U wordt voor deze weersomstandigheden weer vaker gewaarschuwd nu het herfst is. Met mist neemt de kans op een kettingbotsing behoorlijk toe. Maar wie dan wat fout deed is niet altijd duidelijk.
Als u met uw auto achter op een andere auto knalt,…
08-11-2016
Ook als u goed verzekerd bent, krijgt u medische zorg niet altijd (volledig) vergoed. Het kan namelijk heel goed zijn dat voor die zorg een eigen risico geldt. Of dat u een eigen bijdrage moet betalen. Hoe zit dat precies? De belangrijkste vragen op een rijtje.
11-10-2016
In 2015 hebben verzekeraars 30.000 potentiële fraudegevallen onderzocht. In ruim 8.000 zaken werd daadwerkelijk fraude geconstateerd. Daarmee was in totaal een bedrag van 79 miljoen euro mee gemoeid. Hoe gaan verzekeraars om met fraude?
11-10-2016
Een gloednieuwe auto is duur en vermindert bovendien snel in waarde. Geen wonder dat veel Nederlanders liever een gebruikte auto kopen. Maar hoe verzekert u een tweedehands auto het best?
Per jaar wisselen 1,8 miljoen auto’s van eigenaar, vier keer meer dan er nieuwe auto’s verkocht…
11-10-2016
Een woonlastenverzekering kan uitkomst bieden als uw inkomsten dalen vanwege arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Maar is zo’n verzekering wel nodig? Of hebben andere oplossingen de voorkeur?
Als uw inkomen daalt, kan het zo zijn dat u uw woning moet verkopen omdat u de…
21-09-2016
Basisverzekering De basisverzekering 2017 wordt uitgebreid met de volgende zorg: • Fysiotherapie bij etalagebenen. • Kunsttanden voor jongeren tot 23 jaar (was 18 jaar). • Plastische chirurgische ingrepen als die nodig zijn, zoals een borstprothese, bovenooglidcorrectie en een…
21-09-2016
“Nederland heeft weer vaste grond onder de voeten gekregen”, aldus de koning in de troonrede. Het gaat inderdaad beter met de economie en ook de vooruitzichten voor volgend jaar zijn goed. En dat ziet u terug in uw koopkracht.
De overheidsfinanciën zijn meer in balans en naar…
21-09-2016
De huidige regels voor belasting op spaargeld maken dat sparen amper meer loont. Daar komt nu verandering in, althans voor kleine spaarders. Grote spaarders worden wel zwaarder belast.
Uw vermogen zelf wordt niet belast, maar wel het rendement dat u daar op maakt. Over dat rendement…
21-09-2016
De woningmarkt herstelt zich in het hele land. De woningverkopen liggen weer op het niveau van voor de crisis en het vertrouwen van huiseigenaren en kopers groeit. Het aantal huishoudens met een restschuld is afgenomen.
Het kabinet wil geen nieuwe onrust op de woningmarkt en zet…
02-08-2016
Uw kinderen zijn de deur uit en een deel van uw woning wordt daardoor minder gebruikt. Wilt u dan verhuizen naar een kleiner huis of een appartement? Of blijft u liever zo lang mogelijk op uw vertrouwde stek? Overweeg dan eens of u uw woning moet aanpassen.
02-08-2016
De reden om voor kinderen te kiezen is een gevoelsmatige. U verheugt zich op uw rol als ouder, de band met een kind en de gezelligheid van een gezin. Maar het is goed om ook naar de financiële aspecten van gezinsuitbreiding te kijken.
02-08-2016
Een brief van een incassobureau is altijd even schrikken. Maar wat is de juridische status van zo’n bureau eigenlijk? Wat gebeurt er als u niet op aanmaningen reageert? En wat doet u als u zich geïntimideerd voelt?
Als u een rekening niet heeft betaald, hoort u eerst een aanmaning te…
12-07-2016
Lekkages, ondergelopen kelders, wc’s waaruit het water omhoog borrelt en tuinen die onder water staan. Hevige regenval kan tot flinke schade leiden. Hoe gaat uw verzekeraar daarmee om?
Het klimaat verandert en dat is ook in Nederland te merken. Het KNMI gaat ervan uit dat we vooral in…
12-07-2016
De zorg voor uw gezin staat centraal in uw leven. Dat betekent dat u zich ook realiseert wat de financiële situatie is van uw gezin als u zou overlijden. Of denkt u daar liever niet over na?
Samen geld verdienen en samen de taken in gezin en huishouden doen. Dat is hoe het in de…
12-07-2016
Een vakantie boeken, de koffers pakken en een reisverzekering sluiten. Dat zijn voor de meeste mensen de belangrijkste stappen voor een buitenlandse vakantie. Maar soms is er meer te regelen. Bijvoorbeeld wanneer u medicijnen meeneemt.
Medicijnen meenemen de grens over mag niet altijd…