31-10-2021
Ook in 2022 zijn er weer veranderingen in de regels rondom hypotheken. Zo gaat de maximale hypotheekrenteaftrek verder omlaag en kun je meer lenen als je een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) afsluit. Hieronder vind je de belangrijkste wijzigingen.
29-08-2021
Jij en je partner gaan nooit uit elkaar, toch? Helaas gaat dat lang niet altijd op: bijna vier van de tien relaties gaan ook weer ‘uit’. Met alle gevolgen van dien, zoals bijvoorbeeld de vraag wie er in het huis blijft wonen. En of daar wel genoeg geld voor is. Natuurlijk denk je daar liever…
18-07-2021
De woningwaarde in Nederland is inmiddels gestegen tot boven de € 400.000. Gemiddeld! Kopers bieden tegen elkaar op en gaan steeds vaker akkoord met het schrappen van ontbindende voorwaarden. En nog is de rek er niet uit. Eind 2020 voorspelde ING dat de woningmarkt dit jaar zou afkoelen.…
28-02-2021
Volgens de plannen moeten alle huizen in Nederland in 2050 helemaal van het aardgas af zijn. Een van de maatregelen om dit te stimuleren, is het jaarlijks verhogen van de belasting op gas. In dit artikel geven we je een paar tips die je helpen te besparen.
21-12-2020
Als starter is het niet eenvoudig om een huis te kopen. Het aanbod is beperkt, de prijzen zijn hoog. Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Zeker nu er vanaf 2021 enkele belangrijke veranderingen zijn. Wij zetten het voor je op een rij. 1. Geen overdrachtsbelasting voor huizenkopers tot 35…
16-09-2020
Om je een globaal inzicht te geven in de gevolgen voor jouw portemonnee, lees je hier de belangrijkste punten uit de Miljoenennota 2021. Middeninkomens profiteren het meest Volgens de rekenmodellen van het kabinet gaan werkenden met een middeninkomen er volgend jaar met ongeveer 1% het…
07-09-2020
Eigenlijk is op kamers gaan ook een vorm van samenwonen. Dat geldt zeker als je in een studentenhuis gaat wonen. Op kamers gaan heeft natuurlijk financiële gevolgen. En dan hebben we het niet alleen over de huur die je moet betalen.
Om daar toch mee te beginnen: zorg ervoor dat je niet te…
28-06-2020
Door de coronacrisis blijven veel meer Nederlanders dan normaal de komende vakantieperiode thuis. Veel mensen zijn van plan hun vakantiegeld in hun huis te stoppen. Anderen kiezen ervoor het geld op hun spaarrekening te parkeren. Wat doe jij dit jaar met je vakantiegeld? Vier op de tien…
01-06-2020
Heb jij als gevolg van de coronacrisis minder inkomsten? Dan kan het lastig zijn om aan de betalingsverplichtingen van een lening te voldoen. Gelukkig kun je bij de meeste banken uitstel van betaling aanvragen. De banken hebben daarover afspraken gemaakt via hun brancheorganisatie, de…
16-05-2020
Krijgt ook de woningmarkt een klap door de coronacrisis? Worden huizen de komende tijd veel minder waard, net zoals tijdens de kredietcrisis? Het is een veel gestelde vraag. Vooralsnog lijken de effecten mee te vallen. LevenWonen zet de feiten op een rij. Even leek het erop dat het coronavirus…
13-11-2019
Voor je het weet, is het 2020. Hoog tijd om te onderzoeken of je jouw spaargeld handig kunt inzetten om fiscaal voordeel te behalen. Wij hebben vier tips voor je verzameld. De fiscus beschouwt spaargeld en beleggingen als vermogen en heft er belasting over. Gelukkig geldt dat in 2020 niet voor…
30-04-2018
Je ziet ze steeds vaker op de weg: oldtimers. De gestegen populariteit hangt onder meer samen met het belastingvoordeel dat berijders van deze klassieke auto hebben. Maar het bezit van een oldtimer heeft ook nadelen.
Sommige mensen kiezen uit liefhebberij voor een oldtimer, anderen…
26-04-2018
Iedereen ziet wel eens een rekening over het hoofd. Dat lost u wel op als er een herinnering komt. Maar als u meerdere betalingsachterstanden heeft, kan er een structureel schuldenprobleem ontstaan. Hoe voorkomt u financiële problemen?
03-04-2018
U heeft een nieuwe woning gevonden en gaat verhuizen. Dat uw opstalverzekering dan aan het nieuwe adres wordt aangepast, is logisch. Maar de verhuizing heeft ook gevolgen voor andere polissen.
Uw opstalverzekering is gekoppeld aan uw woning. Een nieuwe woning betekent dus een nieuwe…
20-03-2018
Veel 18-jarigen dromen ervan: rijlessen nemen, rijbewijs halen en een autootje kopen. Maar dan blijkt dat autorijden toch wel erg duur is, ook omdat de autoverzekering bijna onbetaalbaar is. Hoe kunt u als jongere toch in een (eigen) auto de weg op?
01-03-2018
Een autoreparatie, een nieuwe wasmachine of uw 25-jarige bruiloftsfeest. We begrijpen dat je voor dit soort bestedingen een financiële reserve moet hebben. Maar zet u ook geld opzij voor toekomstige zorg- of scholingskosten?
Steeds vaker wordt van u verwacht dat u zelf gaat bijdragen…
08-02-2018
Glasbreuk kan gemakkelijk ontstaan. Uw raam klapt bijvoorbeeld open door een ferme windstoot of u stoot bij het schoonmaken hard tegen de ruit. Geen probleem, de verzekering dekt de schade, toch? Maar bént u wel verzekerd?
Glas in uw woning kan op verschillende manieren verzekerd…
06-02-2018
Het is altijd een minder plezierig begin van het nieuwe jaar: de cijfers over letselschade door vuurwerk. Als u letsel oploopt door een ongeval waaraan iemand anders schuld heeft, kunt u een letselschadeclaim indienen. Wat kunt u daarvan verwachten?
06-02-2018
U bent zo aardig uw scooter af en toe uit te lenen. Maar dan veroorzaakt de lener bij het rijden schade. Wie draait in dat geval op voor de kosten: u of degene die uw voertuig heeft geleend? En op welke verzekering kan dan een beroep gedaan worden?
06-02-2018
Als u van plan bent zonnepanelen te nemen, wilt u weten wat de kosten en de baten zijn. Wat bent u kwijt aan materiaal en installatie en wat leveren de panelen u per jaar op? En er was iets met de btw. Hoe zat dat ook alweer?
Volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal kunt u…