09-12-2014
In december is het altijd goed om te kijken of u de belasting die u over dit jaar betaalt omlaag kunt brengen. Er zijn volop mogelijkheden, maar die moet u wel voor 1 januari benutten.
Vermogen Over vermogen dat op 1 januari boven 21.139 euro ligt, betaalt u 1,2 procent belasting.…
09-12-2014
Het klinkt zo mooi: de gouden handdruk. Afscheid nemen van uw baan en een flinke zak geld meenemen. Maar wat kunt u met die ontslagvergoeding? Zijn er nog fiscaal vriendelijke wegen om het weg te zetten?
Voor de gouden handdruk bestond tot een jaar geleden de fiscaal gunstige…
09-12-2014
Nog tot het eind van deze maand heeft u de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Veel mensen besluiten te blijven, maar waarom eigenlijk? Wat kan een overstap u opleveren?
Vorig jaar oriënteerde een kwart van de verzekerden zich op een nieuwe…
09-12-2014
Heeft u als automobilist veiligheid en besparingen hoog in het vaandel staan? Besteed dan eens extra aandacht aan uw banden. Met een goede keuze rijdt u veiliger en bent u voordeliger uit.
Als u ’s winters met zomerbanden rijdt, is de slipkans op beijzelde of besneeuwde wegen groter…
11-11-2014
Voor 19 november moeten alle zorgverzekeraars hun premies bekend hebben gemaakt. Gaat u meer of juist minder betalen? Hoe kunt u zelf uw premie omlaag brengen? Wij denken graag met u mee.
In 2015 komt het eigen verplichte eigen risico op 375 euro. Heeft u de afgelopen jaren uw eigen…
11-11-2014
In de wintermaanden wordt er vaker ingebroken, dat weet de politie al jaren. Een inbraak heeft grote gevolgen voor uw gevoel van veiligheid en voor uw portemonnee. Met een goede verzekering beperkt u de financiële schade.
In 2013 werd er in Nederland 87.480 keer ingebroken, wat…
14-10-2014
Als u dit jaar over wilt stappen naar een andere zorgverzekeraar, moet u voor eind december een nieuwe keuze hebben gemaakt. Hoe komt u tot een goed oordeel? Raadpleegt u een vergelijkingssite of een adviseur?
Om erachter te komen of u beter uit bent bij een andere zorgverzekeraar…
14-10-2014
Uw kind studeert en gaat op kamers. Dat betekent dat hij meer financiële verantwoordelijkheid zal gaan dragen. Op welke inkomsten kan hij rekenen? En welke verzekeringen moet hij regelen?
Uw kind kan bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) geld lenen om de studietijd te betalen.…
14-10-2014
De uitvaartverzorger, rouwkaarten, bloemen en een koffietafel. Zelfs een eenvoudige uitvaart kost geld, gemiddeld 7000 euro. Wie gaat deze kosten betalen?
Uw spaarpotje U kunt geld opzij leggen voor uw uitvaart. Maar uit vergelijkend onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat u…
17-09-2014
Een van de belangrijkste veranderingen in 2015 is de overgang van jeugdzorg en zorg voor langdurig zieken en ouderen naar gemeenten en zorgverzekeraars. Dat heeft ook gevolgen voor de voorwaarden en de premie van de basisverzekering.
Het is een gigantische operatie: de overgang van de…
17-09-2014
In de loop van 2014 heeft de huizenmarkt duidelijk tekenen van herstel laten zien. De woningverkopen namen toe en de huizenprijzen stabiliseerden. De overheid wil de doorstroming op de koopmarkt en de huurmarkt verder bevorderen.
Om de doorstroming op de huizenmarktmarkt te bevorderen…
17-09-2014
De miljoenennota had dit jaar als thema ’Uit de schaduw van de crisis’. Dit thema is gekozen omdat het beter gaat met de Nederlandse economie. Wel is het herstel volgens het kabinet broos en gevoelig voor internationale ontwikkelingen.
17-09-2014
De overheid wil werken lonend maken en streeft ernaar om de belasting op arbeid te verlichten. Dat gebeurt dit jaar al een beetje. Lastenverzwaringen die ons in het vooruitzicht waren gesteld worden deels teruggedraaid.
Het tarief voor de 1e schijf van de inkomstenbelasting bedraagt…
17-09-2014
Nadat de koopkracht van de Nederlanders jarenlang is gedaald, is er in 2015 sprake van een stijging. Gemiddeld gaan we er 0,5 procent op vooruit. Maar het goede nieuws geldt niet voor iedereen.
De koopkracht stijgt omdat het reële inkomen stijgt, de pensioenpremies dalen en eerder…
12-08-2014
Je haalt je rijbewijs en koopt van je spaargeld een auto: instappen en wegwezen. Welke jongere droomt daar niet van? Helaas is de werkelijkheid minder zonnig. Want een auto moet verzekerd worden. En dat is voor veel jongeren een kostbare kwestie.
12-08-2014
Wie de liefde van zijn leven gevonden heeft, wil trouwen. Maar een huwelijk is niet alleen een romantisch verbond. De financiële kant kunt u beter op een zakelijke manier benaderen.
Het huwelijk is in Nederland nog steeds populair, maar niet altijd standvastig. Een op de drie…
12-08-2014
Bonje met de Buren en de Rijdende Rechter zijn geen fantasieprogramma’s. Conflicten en ruzies met buren komen nu eenmaal regelmatig voor. Vaker dan vroeger wordt in dat geval naar juridische middelen gegrepen. De kosten kunnen dan flink oplopen.
08-07-2014
Wie grip heeft op de eigen financiën, heeft meer rust en zekerheid. Slecht geregelde financiën zorgen juist voor spanningen in de relatie met partner en familieleden. Een beter huwelijk dankzij een financieel plan?
Uit onderzoek blijkt dat een ruime meerderheid van de Nederlanders het…
08-07-2014
Wat heeft u eigenlijk aan een ongevallenverzekering? Als u in het ziekenhuis komt, worden de medische kosten toch al vergoed door de zorgverzekering? Ja, maar na een ongeval kunt u met heel andere uitgaven te maken krijgen.
Inderdaad, voor een vergoeding van medische kosten hoeft u…
10-06-2014
In Nederland vindt bijna twee keer per dag een woningoverval plaats. Daarbij vindt 1 op de 3 woningovervallen plaats bij 55-plussers. Gelukkig kunt u veel doen om zo’n overval te voorkomen.
Je moet er niet aan denken: een oplichter of een dief die met een smoes of met geweld uw woning…