Woning kopen als single? Dit zijn je mogelijkheden

Het kopen van een woning als alleenstaande kan lastig zijn, maar mogelijk heb je meer financiële ruimte dan je denkt. Door recente wijzigingen kun je als single mogelijk een hogere hypotheek afsluiten dan voorheen. Dit biedt singles meer kans om hun droomwoning te kopen in de huidige woningmarkt.

Wat maakt een hogere hypotheek mogelijk?
Voor alleenstaanden geldt dat zij relatief minder vaste lasten hebben ten opzichte van tweeverdieners. Hierdoor kan een alleenstaande, met hetzelfde inkomen als een stel, in aanmerking komen voor een extra bedrag tot wel € 16.000. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan het verkrijgen van deze verhoogde hypotheek. Zo moet jouw totale jaarinkomen minimaal € 28.000 zijn en is ook de hoogte van de hypotheekrente van belang.

Starterslening en andere opties
Voor alleenstaanden die voor het eerst een woning kopen, kan een Starterslening ook een aanzienlijk verschil maken. Gemeenten bieden vaak verschillende regelingen die specifiek gericht zijn op starters op de woningmarkt. Zeker de moeite waard om te checken bij de gemeente waar je van plan bent een woning te kopen.

Andere optie die kan helpen bij het kopen van een woning is een lening of schenking door ouders. Ook een toekomstige salarisverhoging geeft je mogelijk meer ruimte om een hogere hypotheek af te sluiten.

Advies op maat
Voor alleenstaanden die een woning willen kopen, zijn er meer mogelijkheden dan vaak wordt gedacht; van een hogere hypotheek tot specifieke regelingen voor starters. Het is de moeite waard om je hierover te laten informeren. Als Erkend Hypotheekadviseur kunnen wij je hierbij helpen. Neem contact met ons op via 0348 - 41 03 02 of info@adviesvanaka.nl (mailto:info@adviesvanaka.nl).

Woning kopen als single Woning kopen als single