Verhoogde hypotheek door komende loonsverhoging

Heb je een verhoging van je salaris in het vooruitzicht? Dat kan positief uitpakken bij het afsluiten van een hypotheek. Je inkomen is namelijk bepalend voor hoeveel je kunt lenen. Hoe hoger je inkomen, hoe hoger je maximale hypotheekbedrag. Er zijn banken die daarbij ook rekening houden met een loonsverhoging die binnen afzienbare tijd, vaak 6 maanden, ingaat.

Bewijs van komende loonsverhoging
Om een komende loonsverhoging mee te laten tellen bij je hypotheekaanvraag, moet je de komende loonsverhoging kunnen aantonen. Dit kan op verschillende manieren:

- Ga je een stap maken in je salarisschaal en staat dit vermeld in jouw contract? Dan geldt dit als bewijs.
- Een schriftelijke bevestiging van je werkgever, oftewel een werkgeversverklaring, over een komende loonsverhoging volstaat eveneens.
- Is de loonsverhoging vastgelegd in jouw CAO? Dan kun je het hiermee ook eenvoudig bewijzen.

Hogere hypotheek, meer mogelijkheden
Door een komende loonsverhoging mee te nemen bij je hypotheekaanvraag, kun je mogelijk duizenden euro’s extra lenen. Dit kan het verschil maken tussen een leuke woning die net buiten je bereik ligt en de mogelijkheid om de woning van jouw dromen te kopen. 

Laat je adviseren
Ga je op korte termijn een hypotheek aanvragen en wil je dat jouw komende loonsverhoging wordt meegenomen in je hypotheekaanvraag? Dan zijn er wat extra stappen om te nemen. Als Erkend Hypotheekadviseur kunnen wij je bij deze stappen ondersteunen en zorgen dat je de beste keuze maakt. Neem contact op via 0348 - 41 03 02 of info@adviesvanaka.nl (mailto:info@adviesvanaka.nl) voor een vrijblijvend gesprek.

Verhoogde hypotheek door komende loonsverhoging Verhoogde hypotheek door komende loonsverhoging