Ziekteverzuim beheersen en voorkomen

Als werkgever kun je niet zonder goed en gezond personeel. Toch bestaat er altijd kans dat een medewerker kort- of langdurend ziek wordt en daardoor niet in staat is om te werken. Dit kan verschillende gevolgen hebben, zoals projecten die moeten worden uitgesteld, een lagere productiviteit en extra kosten om bijvoorbeeld vervanging in te huren of voor re-integratie van de zieke medewerker. Wat kun je doen?

Kosten dekken met een ziekteverzuimverzekering
Met een ziekteverzuimverzekering worden extra kosten bij ziekteverzuim gedekt. Ook ontvangt de zieke medewerker ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van professioneel advies over hoe om te gaan met de ziekte of door hulp bij re-integratie. Het is dus verstandig om je als werkgever goed te verzekeren tegen ziekteverzuim om zo de risico’s voor jouw bedrijf te verlagen.

Ziekteverzuim voorkomen
In het kader van voorkomen is beter dan genezen zijn er verschillende dingen die jij als werkgever kunt doen, om zo te proberen ziekteverzuim te voorkomen:

- Draag zorg voor een gezonde werkomgeving die de gezondheid en het welzijn van je medewerkers bevordert. Denk aan ergonomische werkplekken, goede ventilatie en aandacht voor zowel fysieke als mentale gezondheid. 
- Zorg voor voldoende pauze/rusttijd. 
- Stimuleer een gezonde levensstijl bij je medewerkers, bijvoorbeeld door gezond eten en sporten aan te moedigen.
- Zorg voor een goede werksfeer. Dit draagt bij aan werkplezier, motivatie en het welzijn van je medewerkers.
- Informeer met enige regelmaat bij je medewerkers hoe het met ze gaat en vraag hen ook naar hun ideeën en zorgen.

Een ziekteverzuimverzekering afsluiten
Ziekteverzuimverzekeringen bestaan in verschillende vormen. Wil je weten welke vorm het beste past bij jouw bedrijf? Neem contact met ons op via 0348 - 41 03 02 en laat je door ons adviseren. Mailen kan ook naar info@adviesvanaka.nl (mailto:info@adviesvanaka.nl).

Ziekteverzuim beheersen en voorkomen Ziekteverzuim beheersen en voorkomen