Een ondernemer wordt niet ziek (toch?)

Ondernemers zijn werklustig en positief ingesteld en worden daarom op een incidentele verkoudheid na, niet ziek. Het zou mooi zijn als dit waar is. De werkelijkheid is toch wat anders.

 

Inderdaad: het ziekteverzuim van ondernemers ligt een stuk lager dan van medewerkers in loondienst. Maar toch is één op de tien ondernemers jaarlijks kortere of langere periode afwezig door ziekte of arbeidsongeschiktheid. Kort ziekteverzuim kunt u vaak wel opvangen, maar als arbeidsongeschiktheid langer duurt, kan dat forse financiële gevolgen hebben. U moet een vervanger zoeken en betalen of u ziet uw inkomsten dalen of zelfs helemaal wegvallen.

Bijstandsniveau
Uit recent onderzoek blijkt dat ruim 4 op de 10 ondernemers niet of nauwelijks maatregelen getroffen hebben om de financiële gevolgen bij arbeidsongeschiktheid te beperken. Soms omdat zij een werkende partner of een spaarpotje hebben. Maar vaak omdat ze er vanuit gaan dat ze niet ziek worden. Daarmee nemen ze een groot risico. Als u niets geregeld heeft, valt u terug naar een bijstandsniveau wanneer u te lang uit de roulatie bent. De overheid heeft geen speciale regeling voor arbeidsongeschikte ondernemers.

Inkomsten en re-integratie
Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt u niet alleen voor inkomsten. Bij veel verzekeraars kunt u rekenen op actieve ondersteuning om u zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Dat wordt gewaardeerd: maar liefst 87% van de ondernemers wil graag geholpen worden bij re-integratie. Een AOV is bovendien minder duur dan veel ondernemers denken. U heeft veel keuzemogelijkheden en de premie is aftrekbaar.

Neem contact op met ons kantoor voor een gesprek over de gevolgen van arbeidsongeschiktheid.