Een arbeidsongeschiktheidsverzekering geeft u de zekerheid van een inkomen als u door ziekte langdurig uit de roulatie bent. Maar tot welke leeftijd keert deze verzekering uit?
Veel arbeidsongeschiktheidsverzekeringen keren uit tot maximaal 65 jaar, de ’oude’ AOW-leeftijd. Maar sinds 1 januari 2013 gaat de AOW-leeftijd ieder jaar met een aantal maanden omhoog. Dat betekent dat u bij blijvende arbeidsongeschiktheid een inkomensprobleem heeft tussen uw 65e en de dag waarop u daadwerkelijk AOW krijgt. Als u na 1957 geboren bent, is dat pas op uw 67ste of misschien zelfs nog later. Waar gaat u in die jaren van leven?
Hiaat overbruggen
U kunt het financiële risico van arbeidsongeschiktheid na uw 65e beperken door de eindleeftijd op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering te verhogen. Wij gaan graag voor u na of dat tot de mogelijkheden behoort. Kan dat niet, dan bespreken we met u wat handiger is: overstappen naar een andere aanbieder of zorgen voor een financiële reserve waarmee u het inkomenshiaat kunt overbruggen.
Betaalbare verzekering
Heeft u geen inkomensvoorziening voor als u arbeidsongeschikt wordt? Laat u dan eens door ons adviseren. Een verzekering hoeft niet duur uit te vallen als u wat meer risico neemt of de dekking beperkt. Bovendien is de premie aftrekbaar, waardoor de betaalbaarheid nog beter wordt.
Neem contact op met ons kantoor voor een gesprek over de gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor u als ondernemer.