Het Waarborgfonds Motorverkeer is in het leven geroepen om automobilisten van wie de auto door een onverzekerd of onbekend gebleven ander motorrijtuig, is beschadigd alsnog (deels) schadeloos te kunnen stellen.
Steeds meer Nederlanders weten de weg naar deze instantie te vinden, zo blijkt uit het jaarverslag over 2002. In dat jaar werden bij het Waarborgfonds Motorverkeer meer dan 60.000 schadeclaims in behandeling genomen en voor een totaalbedrag aan 63,8 miljoen euro uitgekeerd.
Om voor een schadevergoeding door het Waarborgfonds Motorverkeer in aanmerking te komen, moeten gedupeerden wel aan enkele voorwaarden voldoen. De belangrijkste is om de politie ter plekke proces-verbaal te laten opmaken. Daarnaast is het van belang dat zij met onafhankelijke getuigen komen - geen naaste familieleden - die kunnen verklaren dat de betreffende auto schadevrij geparkeerd stond en vervolgens is beschadigd zonder dat er sindsdien mee is gereden. Als bewijsmateriaal kunnen daarbij ook zogeheten ’stille getuigen’ dienen, zoals glas- of lakdeeltjes op de weg. Gedupeerden moeten in de meeste gevallen wel rekening houden met een eigen risico.
Wanneer u een dergelijk voorval meemaakt, dan doet u er verstandig aan ons zo snel mogelijk hiervan in kennis te stellen, zodat wij voor u snel actie kunnen ondernemen.